Ceremóniamester a XXI.sz.-i vőfély
Ceremóniamesterként legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy levegyek minden terhet a vállatokról az esküvő napján!
Mindig szükség van valakire aki irányítja, kézben tartja az eseményeket:
- Vendégként sokszor tapasztaltam olyan esküvőkön, ahol nem volt ceremóniamester, az események rendszerint "széthullottak", a programok időben elcsúsztak, esetleg elmaradtak.
- Fontos, hogy készítsetek részletes forgatókönyvet, de ne akarjátok a nap minden pillanatát percre pontosan megtervezni.
- Praktikus a feladatokat személyre szabottan kiosztani, megjelölni az adott eseményért, eszközért felelőst.
Mindenképpen legyen tervetek rossz idő esetére:
- Gyakran fordul elő, hogy magát a szertartás megálmodjátok egy gyönyörű kinti környezetbe, de az időjárás közbeszól.
- Mindenképpen legyen a helyszínen egy olyan helység, ahol szükség esetén pl. a polgári szertartást megtarthatjátok.
Fontos a vacsora mennyisége és minősége:
- Vendégeitek nem feltétlenül a finom ízekre fognak emlékezni, viszont ha a vacsora kevés vagy nem megfelelő minőségű az megmarad bennük.
- Javaslom, hogy az esküvői torta – amennyiben a konyha hűtőkapacitása megengedi – már a vacsora délutánján a helyszínre kerüljön.
- Nem egyszer fordult elő, hogy a finomság csak késve, vagy egyáltalán nem érkezett meg...
Az esküvő napján csak Magatokra figyeljetek, az esetleges gondokat, problémákat hagyjátok otthon:
- Olyan hangulatú lesz az esküvőtök amilyen hangulatban Ti magatok vagytok.
- Az est folyamán foglalkozzatok vendégeitekkel is, legyen mindenkihez egy-egy kedves szavatok, higgyétek el megéri.
- Az esküvő menetében mindig vannak hangulati hullámvölgyek – pl. étkezések alatt – ne akarjátok, hogy végig mindenki 100%-on pörögjön.
- Ne találjatok ki olyan feladatot, programot amivel nehéz, kellemetlen helyzetbe hozzátok vendégeiteket.
- A zenekarok többsége 50-90 perces blokkokat játszik pihenőidővel. Próbáljátok meg úgy összeállítani az est programját, hogy a játékok, vetítések, stb... a pihenőidőre essenek.
- A szolgáltatók étkeztetése mindig kedvezményes, ha Ők is teljes menüsort kapnak akkor az ár a teljes ár 50%-a. Természetesen elég ha csak egy tányér levest és egy adag főétel kapunk, Mi nem szórakozni megyünk, hanem dolgozni...